16 учасників з п’яти міст України приїхали на два дні до Бучі, аби навчитися випікати хліб. Про це повідомляють на сторінці Бучанської міської ради.
Майстер-клас відбувся в Хатинці Пекаря, де працювали з піччю і всі дізналися про два види паляниць: на заквасці у вигляді коржиків і на заквасці у вигляді хліба. Зауважимо, що хліб випікали на амарантовому, кукурудзяному, конопляному і цільнозерновому борошні з додаванням українських трав і спецій.
Хатинка Пекаря пережила окупацію і встояла. «З перших днів звільнення там випікається хліб. Зараз асортимент розширюється житніми, гречаними хлібами, випічкою, печивом. Люди приїздять до Хатинка Пекаря, щоб відігрітися душею, поспілкуватися і очиститися. Як піч має засвітитися перед випіканням хліба, так і душа людини світиться від атмосфери у Хатинці», — підкреслюють у міськраді.
Щоб своєчасно отримувати перевірені новини та плітки вашого міста шукайте нас у Facebook та підписуйтеся у Telegram-каналі.